Axel Månsson

/AAES/DK/Referencer/Forside_g%c3%a6ldende.png

Virksomheden Axel Månsson A/S har bygget et opdrætshus til deres mange økologiske høns for at lave eget opdræt. Denne gang i et nyt design i forhold til tidligere, da kyllingerne opfostres til egen produktion, til senere udsætning til æglægning.

Hans Klemmensen, Head of Operations tog kontakt til ASSA ABLOY og sammen fandt de den rigtige løsning til det nye opdrætshus.


Stor fokus på dyrevelfærd

Axel Månsson A/S er en af de mest innovative producenter af økologiske grøntsager og økologiske æg i Skandinavien. Med et konstant fokus på jorden, planterne og dyrevelfærden, har Axel Månsson produceret grøntsager og æg i mere end 40 år. Axel Månsson har øje for morgendagens behov, og virksomheden udvikler sig konstant.

Bedriften er siden 1976 vokset fra 43 ha til i dag (2021) ca. 1.900 ha, hvoraf størsteparten dyrkes økologisk. Axel Månsson A/S er Danmarks største producent af icebergsalat, men der produceres også en meget bredt sortiment af andre grønsagskulturer såsom løg, hjertesalat, bladselleri, broccoli, spidskål, hvidkål, grønkål, fennikel, pak choi og mange andre, hvoraf størsteparten kun dyrkes økologisk.

Alex Månsson har stor fokus på dyrevelfærd og på at give deres høner de bedst mulige betingelser fra kylling til fuldvoksen høne. Alex Månsson har haft høner siden 1981 og lagde om til økologisk ægproduktion i 1998. I dag har de over 230.000 økologiske høner, som til sammen lægger knap 60 mio. økologiske æg om året.

Nyt opdrætshus

I forbindelse med endnu en udvidelse af produktionen havde Hans Klemmensen, som er Head of Operations hos Axel Månsson, behov for sparring i forhold til et nyt stort opdrætshus, hvor  der kan laves opdræt til de i alt 231.000 økologiske høner. I forbindelse med opførelse af de tidligere hønsehuse, havde Axel Månsson gjort brug af ASSA ABLOY Entrance Systems, så derfor kontaktede Hans Klemmensen Finn Olsen, som er Salgskonsulent hos ASSA ABLOY Entrance Systems.

En af de vigtigste behov ved portene var:


De skal være driftssikre og det er jeres porte, siger Hans Klemmensen.

Det har resulteret i, at Hans har fået monteret 10 stk. OH1042P ledhejseporte, som er en robust, velisoleret og pladsbesparende port til industribygninger. Derudover har de fået monteret 32 små udgange til hønerne.

 

Udover at portene er driftssikre er det også et vigtigt element at de kan lukke tæt, siger Hans Klemmensen. Det er meget vigtigt i forhold til vores skadedyrssikring.

Hans Klemmensen, som har været ansat hos Axel Månsson i lidt over et år har været meget tilfreds med samarbejdet med ASSA ABLOY og Salgskonsulent Finn Olsen

Det er gået godt, jeg har kun været her i et år og har kun været med inde over det seneste projekt og det kører fint, det kører som det plejer og jeg vil helt klart anbefale ASSA ABLOY Entrance Systems til andre.

For at holde deres porte kørende har Axel Månsson en serviceaftale med ASSA ABLOY Entrance Systems, som sikrer at deres porte og indgange kører som de skal. De får i alt lavet service på 98 enheder og har været servicekunde hos ASSA ABLOY Entrance Systems siden 2006.

Du kan læse mere om de porte, som Hans Klemmensen, Head of Operations hos Axel Månsson har fået monteret:

https://www.assaabloyentrance.dk/da/produkter/industriporte/ledhejseporte/ledhejseporte/