Mød Freja Larsen - Kontorelev

/AAES/DK/about-us/M%c3%b8d%20en%20kollega/Freja%20Larsen.jpg

Det er vores medarbejdere, der gør forskellen og du kan her møde Freja Larsen til en snak om hvordan det er, at være kontorelev hos ASSA ABLOY Entrance Systems.

Hvornår startede du som elev hos ASSA ABLOY Entrance Systems?

Jeg startede som elev d. 1 marts 2020.

Hvad hedder din uddannelse?

Kontorassistent med speciale i administration.

Hvorfor valgte du ASSA ABLOY Entrance Systems som din elevplads?

Jeg søgte egentlig ret bredt inden for kontorfaget og blev tilfældigvis indkaldt til samtale her. Oplevelsen som jeg efterfølgende havde til samtalen skilte sig virkelig ud fra de andre samtaler jeg tidligere havde haft. Den var virkelig behagelig, helt nede på jorden og man følte sig mødt i øjenhøjde, så det virkede helt naturligt at valget faldt herpå. Yderligere lød det til, at elevforløbet var struktureret således at man kom ordentlig rundt i de forskellige afdelinger og dermed fik en god baggrund samt forståelse af de forskellige funktioner en kontorfunktionær nu kan have. Alt i alt lød det bare rigtig spændende.

Hvordan var det at starte i ASSA ABLOY Entrance Systems?

Det var en rigtig god oplevelse – jeg mødte op til det helt store morgenbrødsbord mandag morgen kl. 09:00 og så blev jeg ellers taget godt imod af søde kollegaer med både blomster og en rundvisning. Efterfølgende fik jeg lov til at sidde lidt hos en tilfældig kollega for at se hvad de lavede til dagligt, samtidig med at der blev fortalt om virksomheden og jeg prøvede at suge alt information til mig.
Dagen efter var jeg så heldig at komme med en tekniker ud og køre, så jeg kunne se hvordan det foregår ude i marken, samt se nogle af de produkter vi sælger og servicere.   

Hvad har du indtil videre været igennem i dit elevforløb? Og hvad skal du fremadrettet igennem?

Jeg startede ud i vores økonomiafdeling hvor jeg tilbragte 3 måneder, mine funktioner her var bl.a. at bogføre ind- og udbetalinger, hjælpe vores bilansvarlige med at sende registreringsattester og benzinkort til teknikere, samt mindre ad-hoc lignende opgaver i hele huset.

Herefter startede jeg i serviceafdelingen, nærmere bestemt Kontraktsalg, hvor jeg sad som support til vores kontraktsælgere og registrerede alle kontrakter i systemet, satte dem op på kunden og vedligeholdte eksisterende kontrakter. Her brugte jeg 8 måneder af min elevtid.

Da jeg skulle videre derfra kom jeg i vores montageafdeling, her blev jeg sat som en ekstra koordinator, hvor jeg skulle hjælpe med at holde styr på leveringer fra produktionen, planlægge montering med kunden og tildele opgaven til en montør, plus alt hvad der hører sig til her.
Det blev dog kun for en kortere periode, da jeg efter 1½ måned blev spurgt om jeg ville i vores faktureringsafdeling (Costing) i Service og hjælpe til, hvilket jeg sagde ja til.

Her var jeg ligeledes i 1½ måned, hvor jeg lærte en masse om hvordan økonomien hænger sammen og om hvordan vi håndterer givne sager i forhold til f.eks. reklamationer mm.

Nu er jeg rykket ind i Salg og Marketing og skal bruge de næste 2½ måned her. Jeg er så småt kommet i gang med, at kunne hjælpe Heidi med vedligeholdelse af hjemmesider og indrykning af nyheder hos eksterne medier.

I salgsafdelingen skal jeg igen være support for sælgerne, da vi skal bestille produkterne fra produktionen og ligge dem ind i vores systemet. 

Fremadrettet er der forhåbentlig en udlandsrejse i sigte, hvor jeg skal ned i en 4 ugers tid og besøge afdelingen i Holland, og derefter skal jeg formentlig lidt mere rund i vores serviceafdeling her hjemme – muligvis Tilbud eller Indkøb – eller måske en smut tilbage i Montage.

Hvordan er det at være elev hos ASSA ABLOY Entrance Systems?

Trods at tidpunktet for min opstart måske ikke har været optimalt, taget corona i betragtning, så har det været og er stadig en virkelig god oplevelse at være elev hos ASSA ABLOY Entrance Systems. Særligt er jeg glad for at have fået muligheden for, at være en del af implementeringen af et helt nyt IT-system, samt de organisatoriske ændringer der er blevet vedtaget, og at se alle processerne i denne sammenhæng.
Det er på alle måder en utrolig givende og lærerig oplevelse, som jeg ikke vil være foruden.