Få et automatisk fastholdelsessystem og slip for ulykker og skader på din læsserampe

/global/scaled/4965x2160x220x776x1000x435/AAES-PRODUCTS_3.1-PRODUCT-IMAGES-DK-loading-dock-equipment-restraint-system-B48K2717.jpg

Der er altid masser af trafik på læsserampen. Lastbiler kører til og fra. Varer bliver læsset af og på vogne, og medarbejdere render frem og tilbage.

Det er der, fordi læsserampen er et af kernepunkterne i enhver virksomhed. Så hvis læsserampen bryder sammen, bryder resten af produktionen eller vareopfyldningen også sammen.

Der kan være mange årsager til et sådant stop. Det kan for eksempel ske på grund af et sammenstød, eller ved at en lastbil begynder at trille, før alle medarbejdere og gods er sikkert ude.

I et så centralt område af din virksomhed er det vigtigt, at sikkerheden er i top. Selvom de rigtige læssebroer, ledhejseporte og styresystemer alle hjælper på sikkerheden på læsserampen, så er det ikke altid nok.

Faren ved bevægelse

Når gaffeltrucks kører ind og ud af en lastbil under lastning, er der en risiko for, at bevægelsen kombineret med vægten kan være skyld i, at køretøjet utilsigtet ruller væk fra læsserampen. Det problem kaldes på engelsk "vehicle creep". Tilsvarende kan der ske misforståelser mellem lastbilchaufføren og personalet på læsserampen, så chaufføren trækker ud før tid.

Begge tilfælde kan give pludselig bevægelse fra lastbilen og fra gaffeltruckføreren eller varerne på gaffeltrucken. Samtidig skabes en større afstand mellem lastbilen og rampen end beregnet eller antaget, og det er en gaffeltruck bare ikke bygget til - hvilket kan føre til sammenstød og ulykker.

Sæt sikkerhed på agendaen med manuel fastholdelse

Den slags situationer kan undgås ved at bruge en form for fastholdelse af lastbilen. Den simpleste form er manuel fastholdelse såsom stopklodser. Desværre er de ikke særligt effektive under iskolde eller snedækkede forhold, og de giver ikke tilbageholdelseskraft nok til at garantere, at lastbilen ikke trækker ud, før alle er klar.

En manuelt placeret blokeringsarm kombineret med en signallampe kan også give en vis form for fastholdelse. Ligesom stopklodserne placeres den manuelt ved baghjulet af lastbilen for at forhindre bevægelse under lastning.

Den aktiverede blokeringsarm kan så signalere til en lampe, som begynder at lyse og fortælle alle, at det er sikkert at læsse af og på lastbilen. Når lastningen er færdig, frigiver personalet igen manuelt blokeringen, lampen slukker og lastbilen kan forlade læsserampen.

Den slags manuelle fastholdelsessystemer er billigere at installere end automatiske fastholdelsessystemer, men når det kommer til hastighed og effektivitet er de knap så gode. Så hvis du leder efter noget, der går et skridt videre, er et hydraulisk fastholdelsessystem til lastbiler det ultimative inden for sikkerhed på læsserampen.

Højere sikkerhed og færre ulykker med hydrauliske fastholdelsessystemer

Hydrauliske fastholdelsessystemer er automatiske og adskiller sig derfor fra manuelle systemer ved at yde en konstant fastholdelseskraft gennem hele lastningen. De forhindrer altså uønsket bevægelse under lastningen og sikrer dit personale mod ulykker og kvæstelser. Det hele foregår automatisk, hvilket sikrer ensartethed i processen og frigiver medarbejderne til andre opgaver.

Vi præsenterer ASSA ABLOY DE6190AR Automatisk fastholdelsessystem. Det hydrauliske fastholdelsessystem aktiveres fra en betjeningsboks inde i bygningen, når lastbilen er i den rigtige position ved læsserampen.

Det betyder, at alt personale er i sikker afstand fra lastbilen, når den sikres og frigives. Med sin udtrækkelige arm detekterer systemet selv indkommende lastbiler og trækker sig pænt på plads i siden, når den ikke er i brug. Det forhindrer skader på lastbilens hjul.

Med et integreret styresystem kan hele læssepladsen desuden integreres og automatiseres, så alting kører som én smurt maskine med høj sikkerhed for alle parter. For eksempel kan åbning af porten kun ske, når lastbilen er sikkert på plads og forankret.

På samme måde kan lastbilen aldrig køre væk, før det er sikkert, når armen kun kan trækkes tilbage, når porten igen er lukket. På den måde undgår du ”vehicle creep” og andre ulykker på grund af køretøjer, som forlader læsserampen før tid. Det giver et højt niveau af sikkerhed for alle medarbejdere på og omkring læsserampen.

 

Læs mere om det automatiske fastholdelsessystem her