Når en automatisk dør er energibesparende, sparer hele bygningen energi

Bæredygtighed er en prioritet for enhver moderne virksomhed - især indenfor byggesektoren.

Hvorfor er det vigtigt at bygge bæredygtigt?

Byggesektoren står for 39 % af verdens kulstofemissioner i henhold til World Green Building Councils Global Status Report 2017. Til sammenligning er det næsten den dobbelte mængde af den CO², der produceres af transportsektoren (22 %).

Et stabilt indendørsklima er helt afgørende af mange årsager. For det første tilbringer folk i gennemsnit op til 90 % af deres liv indendørs. Derfor afhænger medarbejderes, kunders og patienters sundhed og produktivitet af et behageligt indeklima.

Imidlertid skyldes 71 % af energiforbruget i bygninger opvarmning og nedkøling af indendørs rum. Hver gang klimaet forstyrres af vejret udenfor, skal varme/kølesystemerne arbejde på overtid for at korrigere dette. Det giver derfor økonomisk og etisk mening at overgå til en bæredygtig løsning.

 

Hvordan forbedrer automatiske døre bæredygtigheden?

Når en dør er energibesparende, sparer hele bygningen energi - denne kendsgerning overses. Døre og vinduer er de åbenlyst sårbare steder, når det gælder om at opretholde det indendørs klima - de er tyndere end vægge og tillader temperaturen udenfor at komme indenfor, når de er åbne. Mens vinduer plejer at forblive lukket, åbnes og lukkes døre flere gange dagligt, for at en bygning kan fungere.

Automatiske døre er hurtigere, intelligente og mere velegnede til bygninger med meget gående trafik end traditionelle døre. Automatiske døre er derfor en nødvendighed for bæredygtige kommercielle bygninger, da de hjælper med at minimere varmeoverførsel, luftudsivning og luftinfiltration.

 

Hvorfor er ASSA ABLOY godt udstyret til at styrke bæredygtighed?

ASSA ABLOY har et omfattende sortiment af automatiske svingdøre, skydedøre og karruseldøre, der bidrager til at reducere omkostninger og energiforbrug i kommercielle bygninger. Vores døre tilbyder størst værdi på tværs af tre af de vigtigste bygningssegmenter - detailhandel, sundhedsvæsen og private erhvervsejendomme (feks. kontorer og hoteller).

Karruseldøre er den mest bæredygtige indgangsløsning til bygninger med meget gående trafik - ideel til klimakontrol og eliminering af træk. De er altid åbne for mennesker, men forbliver lukkede for elementerne.

Svingdøre tilbyder bekvem adgang for handicappede samt en pladsbesparende løsning. De kan betjenes ved hjælp af sensorer eller en albuekontakt, så de kun er åbne, når de skal være det.

Skydedøre giver hurtig og rolig adgang - enten som en enkelt døråbning eller som en entreløsning (dobbelt døråbning). En entreløsning skaber en 'bufferzone', som minimerer træk og luftudsivning, uanset vejret.

Vores intelligente løsninger giver en række fordele for dit byggeprojekt. ASSA ABLOY automatiske skydedøre kan:

 

  • Mindske energitab
  • Gøre indeklimaet bedre
  • Give mere dagslys
  • Få styr på luftcirkulationen
  • Optimere den samlede energieffektivitet i enhver bygning

Overholdelse og miljøvaredeklarationer (EPD'er)

ASSA ABLOY er en af en håndfuld virksomhedspartnere i World Green Building Council - et ansvar, vi er utroligt stolte over. Vi har også en af verdens største samlinger af miljøvaredeklarationer (EPD'er), der gør det muligt for beslutningstagere at få et gennemsigtigt billede af hver produkts livscyklus.

Effektiviteten af ASSA ABLOY automatiske døre over hele kloden bidrager til miljøvurderinger af bygninger, herunder BREEAM, LEED, HQE, DNGB, nZEB og Greenstar.

Med vores engagement i service af høj kvalitet sikrer ASSA ABLOY bæredygtighed gennem hvert enkelt produkts livscyklus. Regelmæssig service og produktpleje vedligeholder et produkts energibesparende egenskaber, samtidig med at det også fremmer sikker drift gennem velholdte materialer. Dette resulterer i et reduceret behov for udskiftning af døre, minimeret nedetid og lavere omkostninger på lang sigt.

Læs mere her hvor du kan se hele sortimentet af automatiske dørautomatikker.