Energibesparelser er mere end U-værdi

/global/scaled/615x269x0x0x615x267/AAES-DK-Campaign-pages-energibesparelser.jpg

Det er ingen hemmelighed at den rigtige port sparer energi, men U-værdien bør have en mindre betydning, når det kommer til valget af porte.

U-værdi

Indgangsløsninger er vigtige, når det gælder bygningens energiprofil. Faktisk er de langt vigtigere for energiforbruget end de fleste af os egentligt er klar over. ASSA ABLOY har gjort store fremskridt inden for design og materialer i de seneste år og vi har vi forbedret U-værdien, som måler porten eller dørens isolerings evne. Ser vi nærmere på U-værdien, er der en vigtig faktor vi skal have for øje og det er at isolering kun er vigtig, når døren er lukket.

Tiden er en afgørende faktor

En ny undersøgelse viser, at tre minutters åbningstid pr. time, gør U-værdien irrelevant. De fleste porte skal jo åbnes og de fleste porte, som f.eks. i butikker eller supermarkeder, åbnes meget ofte. Porte, der bruges til logistik, vil sandsynligvis være åbne mere end tre minutter ad gangen, og det kan betyde at en mindre isoleret port - der åbner hurtigt - kan være det bedste energi løsning.

At spare energi er en balancegang

Så fra et energiperspektiv, hvordan sikrer I, at jeres port valg er det rigtige for jer? For at sige det enkelt skal I overveje alle nøglefaktorerne der udover U-værdien omfatter disse:

•Luftgennemtrængelighed (lækage)

•Strømforbrug

•Luftinfiltrering (åbnings- / lukketid)

Alle disse faktorer skal sammen med U-værdien tages i betragtning, for at finde den mest energibesparende løsning der passer til jeres behov.