Et sted til træning - og afslapning

Overensstemmelse er ikke altid knyttet til bygningsregler - i hvertfald ikke direkte. I tilfældet med brandstationen i Charleroi, Belgien, skal brandmændene, der er i aktiv tjeneste, være i god fysisk form. De er på stedet og på tilkaldevagt i op til tre dage af gangen. Så de har brug for et sted at træne og et sted at slappe af.

Projektets hovedarkitekt, Philippe Samyn, kalder brandstationen "En rigtig landsby med soveværelser, stuer, en stor sportshal og en taghave, hvor brandmændene kan spise og dyrke grøntsager. " Og fordi brandstationen er cirkulær i grundplan, er løbebanen på taget uendelig.

Men det handler ikke bare om afslapning. Brandmændene skal også være dygtige til at klatre på stiger og og løbe på trapper, ofte med en person over skulderen. Samyn foreslog et tårn med en trappeskakt, der løber gennem midten og en række stiger boltet udenpå tårnet.

Der er endda mulighed for at fastgøre et kabel fra tårnet til en diskret luge indbygget i paradepladsen, så brandmændene kan øve sig i evakuere på en wire.

Et produkt til enhver opgave

Se vores komplette udvalg af indgangsløsninger online, komplet med produktdata og tekniske oplysninger til download. Find løsningen for dig.