En simpel tilgang til bæredygtighed

Den belgiske arkitekt Philippe Samyns holdning til bæredygtighed minder om den egenrådige amerikanske designer Buckminster Fuller, der troede på, at alle arkitekter burde kende vægten af deres bygninger. "Ressourcerne er knappe," forklarer Samyn. "så jo færre materialer du bruger, desto bedre bevarer du planeten."

Du får en fornemmelse af, hvad han mener, når man ser på facaden af hans brandstation i Charleroi. Den består af to hovedelementer. I stueplan beskytter 48 ledhejseporte i glas, 48 brandkøretøjer.

De øverste etager er klædt i et tyndt lag bølget perforeret stål, der strækker sig to en halv meter over tagterrassen for at give køkkenhaven, opholdsstuen og løbebanen beskyttelse mod vinden.

De lette glasporte er arrangeret i en ubrudt cirkel og får det næsten til at se ud, som om bygningen flyder. Når de åbner op, virker det som om, at forhøjelsen af stueplanet forsvinder, så du kan kigge forbi brandbilerne og ind i bygningens kerne.

"Vi forsøgte at lave den enkleste, billigste, driftsikre, bæredygtige port," siger Samyn. Portens kombination af elegance og styrke giver helt sikkert en lys fornemmelse til bygningen, der udtrykker den bæredygtige hensigt med det overordnede design.

Et produkt til enhver opgave

Se vores komplette udvalg af indgangsløsninger online, komplet med produktdata og tekniske oplysninger til download. Find løsningen for dig.