BIM - en model til samarbejde

At arbejde på et projekt på størrelse med Nya Karolinska Solna-hospitalet, kræver et højt niveau af strategisk omtanke. Det kræver også et højt niveau af kommunikation og dokumentation mellem et stort team af arkitekter, ingeniører og planlæggere.

Med dette i tankerne valgte teamet at arbejde i BIM. Dette betød, at filer, tegninger og dokumenter i løbet af det 10 år lange projekt, kunne tilgås af flere arkitekter og ingeniører samtidig, hvilket fremskyndede designprocessen.

Hospitalet blev hurtigt en af verdens største BIM-modeller. Jörgen Pell siger "White Arkitekter gjorde store fremskridt i BIM-arbejdsmetoden."

BIM gjorde det muligt at få et virkeligt samarbejde og arbejds flow imellem leverandører, specialiserede arkitektkonsulenter, ingeniører og bidragsydere. BIM gav det store team en fælles platform til at kommunikere hvordan hver komponent af designet forventedes at se ud og mærkes - og hvad prisen var.

Dette blev udviklet i samarbejdet mellem Pells team og ASSA ABLOY for at udvikle en hel del af hospitalets 12.000 døre. Resultatet fremviser anvendelsen af BIM i den løbende udvikling af specifikationsansvarlige/leverandør-forhold for en hvilken som helst produktudvikling.

Et produkt til enhver opgave

Se vores komplette udvalg af indgangsløsninger online, komplet med produktdata og tekniske oplysninger til download. Find løsningen for dig.