Betydningen af en optimeret bygningsskal

Da Andreas Prehal og hans partner, Helmut Poppe, åbnede deres kontor i 2000, ønskede de at kombinere god arkitektur med bæredygtige bygninger. Poppe*Prehal har bygget mange vellykkede bæredygtige bygninger, fra familiehuse til distributionscentre, og senest Metro Cash & Carry i St.Pölten, Østrig.

Metrobutikken i St. Pölten er en nul-emissionsbygning. Poppe * Prehal startede med en bygningsskal i træ. Skallen optimeres så ved, at man tænker på alle detaljer: Fra at bruge de fineste træmaterialer i strukturen til at vælge vinduer og indgange, der bidrager til bygningens effektivitet.

Isolerede Isodock læssebroer fra ASSA ABLOY var den sidste brik til at fuldføre den isolerede bygningsskal. Uden isolerede læsseramper ville en masse varme og energi være gået tabt, hver dag under af- og pålæsning af varer - så de var en kritisk tilføjelse.

Bygningsskallen er af så høj en kvalitet, at den reducerer behovet for et specifikt varme- eller kølesystem i butikken. Et bånd af vinduer nær etagernes loft, er alt hvad der kræves af ventilation og afkøling - de åbnes, når temperaturen er for høj og lukker, når den er for lav.

Opvarmning hentes direkte fra overskydende varme fra fødevarekølere. Oven i disse reducerede tekniske systemer er hele Metros tag dækket af solpaneler, der skaber tilstrækkelig energi til, at Metro kan sælge den overskydende energi, de ikke bruger, tilbage til elnettet - hvilket gør det til en butik med overskudsenergi.

Et produkt til enhver opgave

Se vores komplette udvalg af indgangsløsninger online, komplet med produktdata og tekniske oplysninger til download. Find løsningen for dig.