Vores historie

Kernen i ASSA ABLOY Entrance Systems er en bred og stor erfaring med automatiserede indgange, med et væld af ekspertise og en stærk tradition for gennemprøvede løsninger. Vores kendte, globale brands Besam, Crawford, Albany og Megadoor er etablerede markedsledere inden for deres områder og har været det i årtier.

  • ASSA ABLOY Group blev dannet ved en fusion af ASSA i Sverige og Abloy i Finland i 1994. Entrance Systems-divisionen blev dannet i 2006.
  • Besam blev en del af ASSA ABLOY Group i 2002. Virksomheden blev grundlagt i 1962 og udviklede automatiske døre og porte til sundhedssektoren; der blev hurtigt udvidet til andre sektorer som detailhandel og transport.
  • Crawford blev en del af ASSA ABLOY Group i 2011. Crawford startede oprindeligt med at fremstille garageporte og begyndte allerede i 1950'erne at fokusere på industriporte og læsserampeudstyr. Anvendelsesområder omfatter distribution, logistik og produktion.
  • Megadoor sluttede sig til ASSA ABLOY Group i 2011. Den første Megadoor lodrette port med dug blev udviklet i 1973 som en port til tørreovne til skovbrug og blev snart videreudviklet til minedrift, værfter og luftfart.
  • Albany blev en del af ASSA ABLOY Group i 2012. Albany præsenterede verdens første hurtigport med portdug i 1968 og har siden udviklet hurtigtgående porte til en lang række sektorer, herunder produktion, minedrift og renrum.